top of page

פוסטים אחרונים:

או: אני רוצה לקבל עדכונים על מאמרים חדשים במגזין

שלחי לי תחתונים וגופיות

הנרשמים יקבלו את המדריך המלא והמקיף לדפי נחיתה. המדריך כולל מעל 60 עמודי תוכן והמלצות!
אני מתחייבת לא לשלוח לכם ספאם או להעביר את המייל שלכם לגורם חיצוני.
ההרשמה היא לעדכונים על פוסטים חדשים המתפרסמים אחת לשבוע לכל היותר.

קטרינה מוניץ

''שיווק לא זורם''


אצל הרבה עסקים קטנים, אבל לא רק - גם בחברות ובעמותות בהם יש צוות שיווק מצומצם או של אדם אחד יש לפעמים משהו בתהליך השיווק של העסק, שלא זורם ונתקע.

מעסקים קטנים שמגיעים אלי אני שומעת:

''אני עושה כמו שצריך, משווקת ומשווקת וכבר אין לי כוח לזה, אין לי כוח לשווק'',

''אם יכולתי כלכלית הייתי מסירה מעצמי את מטלת השיווק'',

''אני עובד על זה קשה ולא מבין למה אין תוצאות'',

''אני מבינה את מה שאת אומרת, אבל דווקא זה תוקע אותי ולא נותן לי להתקדם עם העשייה''.


המשפטים האלה נאמרים ונכתבים במרחב הדיגיטלי כל כך הרבה פעמים שהחלטתי אחת ולתמיד לעשות סדר ולהסביר את הסיבות העיקריות ללמה זה קורה. המטרה היא לא רק לספק לכם את ההסבר אלה את הפתרונות האפשריים על קצה המזלג.


שיווק עסקים קטנים ובינוניים

אתם עובדים ''פול גז בניוטרל''

זאת הבעיה הכי נפוצה בקרב עצמאים ועסקים קטנים - הם משקיעים זמן, מרץ, מאמץ, הם מצלמים ועורכים סרטונים, הם למדו לעצב פוסטים, הם מייצרים תוכן בכמויות, הם בכל הקבוצות הכי נכונות ללמידה ושיתוף ידע, קבוצות שחשוב לבלוט בהם כדי להפגין ידע ומקצועיות, 90% מהיום שלהם הם מתעסקים בשיווק העסק אבל זה פשוט לא מביא מספיק תוצאות במקרה הטוב. או לא מביא תוצאות בכלל במקרה הרע.


אז מה הבעיה במקרים כאלה? לרוב במקרה בו עובדים על אוטומט, אתם עושים את מה שכולם עושים: משווקים במקומות שמרגישים לכם טבעיים (פייסבוק?) כשהעסק שלכם בכלל צריך להיות משווק בפלטפורמה אחרת (גוגל?). לפעמים אתם עושים עבודה מצוינת אבל בגלל שלא חידדתם מספיק את קהל היעד שלכם ולכן המסרים שלכם אליהם לא מדויקים, אנשים פשוט לא מבינים שהם הקהל יעד שלכם, הם לא מבינים מה אתם אומרים ומה אתם רוצים שהם יעשו עם המידע הזה.


אז מה עושים במקרה הזה?

חשוב לעצור רגע ולנסות לחזור למקורות, לשאול את השאלות החשובות:

מה המטרה שלנו? מה אנחנו רוצים להשיג? מה אנחנו רוצים שאנשים יעשו בעקבות התוכן שיצרנו?

האם המסרים השיווקים שלנו מתאימים למטרה שלנו?

מי קהל היעד שלנו? איפה הוא נמצא? איך אפשר להגיע אליו בקלות?

מי המתחרים שלנו?

מה החסרונות והיתרונות שלנו? איך אפשר להתגבר על החסרונות ואיך אפשר לנצל את היתרונות?


איך אפשר לעשות את זה?

אני ממליצה במקרים כאלה להיעזר ביועץ שיווק, אתם לא בהכרח צריכים את הליווי המלא בו ייקחו אתכם יד ביד עד שתהיו מכונת לידים משומנת, אתם לפעמים רק צריכים הכוונה, לעצור רגע ולארגן את האסטרטגיה השיווקית שלכם, כדי שתחזרו למרוץ בכוחות מחודשים.

אם תרצו, תוכלו לראות כאן באיזה תחומים אני יכולה לעזור לכם (ואפילו מגיעה לכם פגישה אחת ללא עלות).


ואם לא יועץ, אני ממליצה לשבת עם עצמכם, דף ועט, לשאול את עצמכם את השאלות הקשות ולענות עליהם, להבין שמה שאתם עושים הוא מצויין, אבל יש בו טעות כנראה ביסוד, מצאו את הטעות ותעלו על הגל.


שימו לב:

לפעמים יש תהליכים שאנחנו מנסים להניע בצורה אורגנית, אנחנו עובדים המון שעות כדי לייצר המון תנועה לאתר כדי לקדם את המסרים שלנו, לגרום לאנשים להירשם לרשימת תפוצה או למנף את יכולות הקידום האורגני בגוגל. אבל כשהמאמצים האלה נעשים בקידום ממומן ולא אורגני הם יכולים לקרות הרבה יותר מהר ובהרבה פחות מאמץ. לכן אם גיבשתם אסטרטגיה ועדיין התהליך מאוד קשה לכם אורגנית שווה להשקיע מחשבה על האם לא כדאי לזרז את התהליכים האלה ולהביא לתוצאות הרצויות במחצית מהזמן באמצעות השקעה כספית בקידום?


כמובן שזה הרבה פעמים עניין של יכולת כלכלית וחלוקת משאבים, אבל חשוב לזכור שגם הזמן שלכם הוא משאב יקר ובסוף, הזמן שלכם שווה כסף.


עוד על קידום אורגני מול קידום ממומן תוכלו לקרוא כאן.


יעוץ שיווקי

אתם מבינים את הרעיון אבל יש דברים שתוקעים אתכם

זו דילמה של מתקדמים בדרך כלל, אתם מבינים שהדבר הנכון לעשות הוא X,Y,Z אבל נורא קשה לכם לעשות אותם או אם אתם כבר עושים אותם אתם מרגישים שזה תוקע אתכם בעשייה הכללית של שיווק או ניהול העסק.


הבעיה במקרים האלה היא אנחנו, לכולנו יש את החסמים שלנו כבני אדם, יש דברים שהם קשים לנו יותר וקשים לנו פחות וזה משתנה מאדם לאדם. יש אנשים לדוגמא שנורא קשה להם להיחשף ברשתות חברתיות, שלא לדבר למשל על לנסות ולדברר את העסק שלהם החוצה ברשתות האלה. יש אנשים שקשה להם לעבוד לפי גאנט בנוי ולכתוב תוכן בהתאם לגאנט, יש אנשים שנורא קשה להם לעשות שיווק באמצעות מייל כי הם בעצמם פחות מאמינים ואוהבים את הכלי הזה וכך הלאה וכך הלאה. כשיש לנו איזשהו קושי בתהליך השיווק זה הרבה פעמים ממש תוקע אותנו במקום ואף יכול ליצור רגרסיה בתהליך העבודה שכבר עשינו.


לבעיה הזו יש כמה פתרונות שמאוד תלויות סיטואציה ואופי:


fake it till you make it

זה משפט שאני מאוד מזדהה איתו, לפעמים יש דברים שקשים לנו בגלל שאנחנו לא מספיק פתוחים או לא מספיק מעוניינים לעשות אותם. אם החלטנו שזה הדבר הנכון לעסק, אם קיבלנו חוות דעת מאיש מקצוע (ולא התבססנו על המלצות חבריות או חלילה המלצות גנריות בקבוצות פייסבוק) שזה הדבר הנכון לעשות בעסק שלנו, לפעמים כל מה שצריך זה לנשוך שפתיים ופשוט להתחיל לעשות. תוך כדי העשייה אנחנו נראה מה זורם לנו יותר בקלות ומה אנחנו צריכים לעבוד עליו עוד כדי שיזרום לנו. אבל בגדול פשוט להפסיק לפחד ולהתחיל לעשות, גם אם זה מרגיש לנו הכי לא טבעי בעולם.





תמצאו דרך חלופית

זה מאוד תלוי מה אתם מתקשים לעשות, אבל אפשר למצוא דרכים חלופיות להתגבר על הקושי שלכם. אם זה משהו שחוסם אתכם, נסו למצוא דרך חלופית לבצע את אותה משימה, למשל אם לכתוב תוכן לפי גאנט מאוד קשה לכם, שבו לכתוב כמה שיותר כשיש לכם מוזה ואז פזרו את התוכן על גבי הגאנט. אם קשה לכם לכוון את המסרים השיווקיים שלכם לפי פרסונות לעסק, אל תחשבו עליהם כשבלונות אלא נסו לספר את הסיפור האמיתי של הלקוחות והחברים שלכם ולכוון את המסרים האלה אליהם.


עשו מיקור חוץ

יש דברים שקשה לנו לעשות והדרך היא פשוט להוציא את המשימות האלה החוצה לאנשי מקצוע שיעשו את זה במהירות ויעילות ויורידו לכם את האבן וההתעסקות.

זה לא חייב להיות משהו בתקציבים גבוהים (כמובן תלוי במשימה) ויכול לסגור לכם פינה שתחסוך לכם כאב ראש כדי לאפשר לכם להתמקד בעסק. למשל יש לי לקוח שכל ניהול הבלוג מאוד קשה עבורו, הדרך שלו להתמודד עם זה היא לכתוב את תוכן הבלוג בעצמו ולהעביר אותו אלי לעריכה, הטמעה באתר, הפצה ברשתות חברתיות ובניוזלטר. מדובר בעלות חודשית נמוכה שמאפשרת לו להתמקד בעבודה ובכתיבה של הבלוג בלי להיות לחוץ על להתעסק עם כל המסביבים האלה.


לא בטוחים במה שאתם צריכים בדיוק? תוכלו לקרוא כאן עוד קצת על תחומי העיסוק שלי וליצור איתי קשר לתיאום פגישת יעוץ ראשונה - ללא עלות וללא התחייבות.


אסטרטגית שיווק

סטיגמות על שיווק ומידע שגוי

בא לי להגיד לכם שאין בשיווק נכון ולא נכון, אבל זה לא כל כך מדוייק. שיווק של עסק הוא המון ניסוי וטעייה, רק אתם (או מנהלי השיווק שלכם) יכולים לעשות את הניסויים האלה ולראות מה נכון ומה לא נכון, מה מתאים ומה לא מתאים - לכם, לעסק שלכם ולקהל היעד שלכם. יש המון דברים שהם טובים ומצליחים ועובדים לעסקים מסוג אחד אבל פחות מתאימים לעסקים מסוג אחר. הרבה פעמים יש לנו נטייה ללכת ולהתייעץ בקבוצות ובפורומים על נושאים שקשורים לשיווק העסק שלנו, הבעיה בכך היא שאנחנו נקבל המון דעות והמון גישות, אנשים שיהיו מוכנים להישבע לנו שסטוריטלינג יעשה עבורינו את העבודה או שאנחנו חייבים לשווק בפייסבוק ולשים על כך תקציב מטורף, לפעמים זה מתאים ולפעמים זה לא מתאים.


הטיפ שלי במקרים כאלה:

  1. תהיו חשדנים לכולם ולהכל, חקרו לעומק טיפים והמלצות שנותנים לכם ולעולם אל תלכו בצורה עיוורת אחרי שום דבר ושום עצה

  2. התייעצו והקשיבו לאנשי מקצוע שלמדו אתכם - את ההעדפות שלכם, קהל היעד והתחום שלכם, כל אדם אחר גם אם הוא מקצועי מאוד בתחומו, לא יוכל ליעץ לכם בלי להכיר לעומק את הדברים

  3. אם בחרתם להתייעץ ולא עם איש מקצוע - תפנו לאנשים שמכירים היטב את התהליך והגלגולים שהעסק שלכם עבר, אפילו הלקוחות שלכם, הם יכולים לתת לכם נקודות למחשבה על דברים שלא היה לכם מושג לגביהם אבל יכולים להביא לשינוי של 180 מעלות. בכלל להקשיב ללקוחות זה משהו שצריך ללמוד לעשות.


אתם אולי לא רואים את התמונה המלאה

לפעמים אנחנו מאוד מאוד מתקשים במשהו ספציפי בשיווק העסק- לייצר תוכן, לבנות אתר, לעשות קידום ממומן, לקבל את התוצאות שאנחנו רוצים מהפעולות שבצענו. לפעמים אנחנו מרגישים שאנחנו עושים המון פעולות אבל אין לזה את התוצאות להם ציפינו. הרבה פעמים במקרים האלה זה כי אנחנו מניחים הנחות שגויות או לא מסתכלים על התמונה המלאה. חשוב לפני שקופצים למסקנות להבין לעומק מה הבעיה, מה הנתונים אומרים לנו (נתוני ביצועים אורגניים של אתר או של עמוד, נתוני ביצוע ממומן, פידבקים מלקוחות וכך הלאה) ולראות בתוך הנתונים את התשובה לבעיה שלנו.


אם למשל יצרנו פוסט מעולה, שהיה מאוד ויראלי (ואפילו לא השקענו שקל בקידום שלו), הוא הניב לנו המון כניסות לאתר אבל אף אחד מהאנשים לא יצר איתנו קשר. בעיה.


אנחנו יכולים לנתח ולהבין לעומק מה קורה כשאנשים נכנסים לאתר שלנו, כמה זמן הם שהו שם, באיזה עמודים הם ביקרו ומשם להבין למה הם לא יצרו עמנו קשר. אבל אסור לנו במקרה כזה להניח מראש שמדובר בקמפיין כושל, שלא משנה מה עשינו לא הצלחנו, חשוב להבין איפה הצלחנו ולשפר לפעם הבאה את הנקודה בה היינו פחות טובים.


נסו להעמיק בנתונים שיש לכם, לאסוף את כל הנתונים ולפרק אותם לגורמים.

תוכלו לקרוא עוד על נתונים ושיווק בפוסט על שיווק מבוסס נתונים.


שיווק עסק קטן

זה מרתון ולא מירוץ

שיווק של עסק זה מרתון, זה לא מירוץ. תהיו מוכנים לזה בכל אשר תחליטו לגבי העצות שלי פה למעלה. תוך כדי עשייה וניהול העסק אנחנו צריכים במקביל לשווק ולחשוב על צעד אחד קדימה, איך אנחנו מכניסים את הלקוחות והפרויקטים הבאים, איך אנחנו בונים מותג מהימן. לחשוב על תהליך של שיווק כמשהו שיש לו התחלה וסוף יכול להיות מאוד מיאש בפני עצמו. לכן התכוננו לכך מחשבתית, זה גם יכול להיות מאוד מעודד כשאתם לא מצליחים במשהו, או מרגישים שאתם תקועים, ניסוי וטעיה זה חשוב, מאוד.


אבל לא מחליטים על תהליך שהוא שגוי אחרי ניסיון אחד, צריך לנסות שוב ושוב, לראות את התמונה המלאה ולזכור שברוב המקרים אין פה טעויות קריטיות, כל ניסיון לא מוצלח ילמד אתכם עוד 10 דברים חדשים על השוק, התחרות, קהל היעד ובעיקר בעיקר עליכם ועל העסק שלכם.

אני יכולה להרגיע ולהגיד שאולי לעולם לא תפסיקו לשווק את העסק שלכם, אבל עם הזמן זה יהפוך לקל יותר, טבעי יותר, מתוכנן יותר ויתחיל להתגלגל כך שתצטרכו להשקיע בו פחות מאמץ.


עד כאן להפעם, לטיפים ומדריכים נוספים - מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים ממש כאן.

360 צפיות0 תגובות

Comments


קטגוריות:

bottom of page