איפה מפרסמים כשעושים שיווק באמצעות וידאו
בפוסטים הקודמים בסדרה על שיווק באמצעות וידאו עסקנו בלמה זה יעיל להשתמש בוידאו בשיווק העסק שלכם ובסוגי הסרטונים שאפשר לייצר כחלק ממערך השיווק.
פרמטר נוסף שחשוב לשים אליו לב היא איפה לפרסם את הוידאו שיצרנו. לכל פלטפורמה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
באופן כללי, כמו בכל דבר שאנחנו עושים בעולם השיווק חשוב להבין איפה הקהל יעד הכי רלוונטי לנו - נמצא. באיזה פלטפורמה הסרטון שלנו יהיה נגיש לו יותר ונוח יותר לצריכה? חשוב להבין גם מה סוג הוידאו שיצרנו ומה המטרה הסופית שהוא אמור להשיג. למשל סרטון שהמטרה שלו למשוך אנשים להיכנס לאתר שלנו צריך להתפרסם ברשתות חברתיות על מנת לגרום לזה לקרות, אין טעם לפרסם אותו באתר עצמו, כי הרי המטרה הייתה שהם יגיעו לשם.
באתר שלכם
גוגל אוהב אתרים שיש בהם וידאו ומקדם אותם אורגנית טוב יותר. אנשים שוהים יותר זמן באתר שיש בו וידאו, ויש 53% יותר סיכוי להופיע בעמוד הראשון בגוגל אם יש לכם וידאו באתר שלכם. אל לנו גם לשכוח שיוטיוב היום שייכת לגוגל ולכן יש קשר בין הקידום האורגני לשימוש בוידאו באתר שלכם.
לכן, וידאו שמרחיב ומפרט על המוצר שלכם, על השירות שלכם, מחזק את התדמית שלכם או מספר את הסיפור האישי שלכם או של העסק שלכם - מקומו באתר. במקום כמה שיותר נגיש - יותר טוב.
יוטיוב
היתרון והחיסרון ביוטיוב זה שאנשים נכנסים לשם מוכנים לצרוך וידאו. היתרון בכך ברור- יש להם הרבה יותר ''סבלנות'' לצרוך תוכן, לכן הם יהיו מוכנים לצפות בסרטונים ארוכים יותר ממה שהגולש הממוצע רוצה לצרוך בפייסבוק למשל. החיסרון הוא שאתם נמצאים בתחרות גדולה יותר על תשומת הלב והזמן שהם רוצים לבלות בצפייה. יתרון נוסף של יוטיוב - באמצעות תיאור ושימוש נכון במילות מפתח אפשר בקלות לאנדקס את הסרטון שלכם בגוגל ובאמצעות וכך לאפשר לאנשים להגיע אליכם גם דרך מנוע החיפוש של גוגל (ולא רק דרך הלינק שהפצתם בפלטפורמות אחרות או דרך חיפוש ביוטיוב עצמו). בנוסף, להיותה של יוטיוב פלטפורמה מצוינת ליצירת סרטונים מתמשכים כמו VLOG וכו, יש לה את היכולת לשלב לינקים לאתר שלנו בצורה יותר בולטת מסתם בעוד טקסט שילווה את תיאור הסרטון. איך עושים את זה? מדריך מצויין נמצא כאן.
פייסבוק
אנשים משתפים הרבה פעמים תוכן וידאו ברשתות חברתיות, לכן אלו פלטפורמות מצויינות לפרסום תוכן וידאו. חשוב לשים לב רק שאנשים משתפים בעיקר דברים שמעוררים בהם רגש, תגובה ופחות עובדות ומספרים. לכן מומלץ ליצור סרטונים קצרים, כייפים, שמעברים חוויה, רגש, סיפור מעניין שיעודדו שיתופים ויצירת חיבור למותג ולוידאו עצמו. אומנם קשה מאוד למדוד רגש, אבל אפשר למדוד תנועה לאתר, שיתופים ותגובות ומשם אפשר למנף את זה הלאה.
פייסבוק היא גם פלטפורמה מצוינת להעלות סרטון בלייב, חשוב לעדכן מראש ולהזכיר לאנשים להגיע לצפות בלייב. אבל גם חשוב לקדם את הסרטון אחרי שהלייב כבר שודר, הוא נשאר על דפי הפייסבוק וניתן להגיע עימו לעוד לאנשים שפספסו ולא היו שם במהלך הלייב ששידרתם.
אינסטגרם
אינסטגרם היא פלטפורמה מאוד ויזואלית וזה בדיוק מה שאנשים מחפשים שם, לכן הוידאו שלכם צריך להיות קצר, ויזואלי ותואם את שאר הניראות של העמוד שלכם. ניתן להשתמש גם בסטורי של האינסטגרם ולאחרונה הם אף השיקו שירות חדש של instagram tv דבר שרק מחזק את העובדה שהצופים פשוט מחפשים וצמאים לעוד וידאו באינסטגרם.
איך עושים את זה? מזהים מתי הקהל שלכם פעיל באינסטגרם ומפרסמים בזמן הנכון לו, במקום הנכון לו (בעמוד שלכם, בסטורי או בIGTV) ותוך שימוש בהאשטגים נכונים, פעילות באינסטגרם שתגרום לאנשים נוספים להיכנס ולהציץ בפרופיל שלכם או באמצעות קידום ממומן.
מייל
יצרתם וידאו? מצויין, תשלבו אותו גם בקמפיינים ושיווק לרשימת התפוצה שלכם. סרטונים מעלים את אחוזי הפתיחה של המייל ואת הקליקים על הלינקים שלכם. אבל איך העוקבים שלכם ידעו שיש וידאו שמחכה להם בתוך המייל בכלל? שאלה מצוינת, תחשבו איך כבר בכותרת מושכת ואינפורמטיבית אתם מציינים שיש וידאו בפנים כדי לסקרן את הקוראים שלכם ולגרום להם להיכנס ולראות את הסרטון ששלחתם להם.
לינקדאין
ב2018 לינקדאין הכניסה את האופציה לקדם סרטונים- גם בפרופיל האישי וגם בפרופיל העסקי. את הסרטון, כמו בפייסבוק מעלים ישר לפלטפורמה של לינקדאין. חשוב לשים לב שלינקדאין היא פלטפורמה שמיועדת בעיקר לשיווק לעסקים אחרים (B2B) לכן, מומלץ לחשוב כיצד הסרטון שלכם יכול להיות רלוונטי לפלטפורמה שכזו. כאן אפשר לשלב סרטונים עם נתונים, עם מידע למי שמחפש משקיע וכך הלאה.
בפוסט הבא נעסוק בטיפים חשובים לקראת צילום, עריכה ופרסום של הוידאו שלכם. אם עוד לא קראתם את הפוסטים הקודמים בסדרה:
לקריאה נוספת והרחבה על פלטפורמות נוספות לשיווק באמצעות וידאו:
コメント