התוכן של השכן ירוק יותר – ביצוע מחקר מעמיק לפני כתיבת תוכן לאתר
כנראה שכולם מכירים את המשפט המפורסם "התוכן הוא המלך", אבל אני מניחה שלא כולם יודעים מה מקורו. בשנת 1996, ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט כתב מאמר (לפחות לא מדובר בסנדלר שהולך יחף, אלא באדם שגם מאמין בתוכן וגם יוצר אותו), ובו הוא כתב שהאינטרנט, שהיה אז עדיין די בחיתוליו, הולך להיות מעין שוק או סופרמרקט ענק בו התוכן יהיה המוצר וכולנו נהיה הרוכשים.
כמעט 30 שנה חלפו מאז והתחזית של ביל גייטס, כמו הרבה דברים אחרים שהוא עשה, התגלתה כמדויקת להפליא, והיום אנחנו, צרכני האינטרנט, משלמים עבור צריכת תוכן (על שלל צורותיו) על בסיס יומי.
איפה זה פוגש את בעלי העסקים? ובכן, אם התוכן הוא המלך, ואתם בדיוק משיקים אתר חדש לעסק שלכם או משדרגים את האתר הקיים, אתם חייבים לדאוג לחצר המלוכה, כלומר - ליצור תוכן מלכותי באמת, כזה שראוי לעסק, למוצר או לשירות שלכם ומשקף אותו נאמנה.
אז למה בכלל להשקיע בתוכן?
אני תמיד מתרעמת כשאני מגלה שבעלי עסקים מוציאים אלפי שקלים על עיצוב, על פיתוח, על קידום, על קמפיינים, על תמונות, על פרסומות, אבל התוכן? עבורם הוא זניח. ובכן, הוא לא זניח בכלל, ותנו לי לשכנע אתכם במספרים, בדיוק כמו שאני אוהבת. ראשית, נתון ברור מאליו – אתרים שמופיעים בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש במנועי חיפוש כמו גוגל, מקבלים כמעט 92% מהטראפיק של הגולשים, שלעיתים מאד נדירות מגיעים לעמוד החיפוש השני או אפילו גוללים מטה עד סוף עמוד התוצאות הראשון. איך מגיעים לתוצאות העמוד הראשון? ובכן, הרבה דרכים אבל בעיקר – תוכן מצוין. לפי האבספוט, 82% מהמשווקים משתמשים בתוכן כחלק משמעותי מאסטרטגיית השיווק שלהם, ולפי Content marketing institute, אתרים שיש בהם תוכן באיכות גבוהה, מקבלים 7.8 יותר טראפיק מאשר אתרים ללא תוכן איכותי!
רגע לפני שלוחצים על המקלדת
אוקיי, אז ביססנו שתוכן זה חשוב (ואני מקווה שכבר הגעתם עם הדעה הזו עוד לפני כל ההקדמה שלי) אבל עכשיו השאלה העיקרית היא – איך מייצרים תוכן טוב? והתשובה הראשית היא – ביצוע מחקר מקדים. מחקר, על שלל צורותיו (שכן, אני ממש עוד רגע אפרט מהן), יעזור לכם להפוך תוכן סטנדרטי לתוכן מעולה, כזה שנוגע בלבבות הקוראים, כזה שמותאם אליהם, כזה שנכון לשוק, למתחרים או למוצר עצמו, כזה שבסופו של דבר עושה את מה שאנחנו רוצים שכל מאמץ שיווקי שלנו יעשה – יניע לפעולה ויגרום לקורא להרים טלפון, להשאיר פנייה או, במקרה האידיאלי, להגיע ישר לסליקה.
מציצים דרך החלונות על השכנים - מחקר מתחרים
ההיבט הראשון בעולם המחקר, הוא להבין מה קורה בשוק וליתר דיוק: מה קורה אצל המתחרים שלכם. רוב הסיכויים שאלא אם כן יש לכם מוצר ייחודי, one of a kind, בעל פטנט, כנראה שיש לכם לא מעט מתחרים בשוק ואנחנו תמיד בעד קצת ריגול תעשייתי. חפשו אתרים של בעלי עסק או נותני שירות דומים לשלכם ופשוט תתחילו לקרוא. תראו מה מדבר אליכם בתוכן שלהם, מה ממש לא, מה היה מניע אתכם בתור לקוח. חפשו את האתרים המוצלחים, אלה שמופיעים גבוה בתוצאות החיפוש ותלמדו את התוכן שלהם, תנסו לזקק מתוכו מה מוצלח, ולחילופין, תסתכלו גם על תוצאות שמופיעות בעמודים אחרונים ותנסו להבין מה כושל בתוכן שלהם, מה לא מותאם לקהל היעד, מה ארוך או קצר מדי ומה פשוט לא מזמין. אספו לכם משפטים, רעיונות, השראות, כישלונות והצלחות מכל מתחרה אצלו תבקרו באתר, ותנו לזה להוות קווים מנחים לפני תחילת תהליך הכתיבה.
מזמינה אתכם באותה נשימה לחזור ולקרוא את הטיפים שכתבתי על איך מנתחים אתרים של מתחרים.
אופטימי-מה? – התחזית האופטימית על מחקר מילות מפתח
אחד מסוגי המחקרים הכי חשובים הוא מחקר מילות מפתח. אני מאד מקווה שאתם כבר מכירים את המונח SEO – אופטימיזציה למנועי חיפוש. בקצרה אסביר ש-SEO זהו תהליך שנעביר כל תוכן כדי לוודא שהוא מתאים לסטנדרטים של מנועי החיפוש כמו גוגל, מה שיעזור לו להיות מדורג כרלוונטי יותר, ובהתאם, להופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש. מחקר מילות מפתח הוא חלק מהתהליך הזה, והוא כולל זיהוי וניתוח של המילים והביטויים הספציפיים שאנשים משתמשים בהם בעת חיפוש מידע, מוצרים או שירותים באינטרנט. בעזרת מחקר מילות מפתח גם תוכלו להגדיל את הסיכוי שהאתר שלכם יופיע בתוצאות חיפוש רלוונטיות, גם תקבלו לא מעט תובנות על מה המשתמשים שלכם באמת מחפשים, גם תוכלו לנתח ולהבין באילו מילות מפתח משתמשים המתחרים שלכם, וגם תוכלו לעצב באמצעות מילות המפתח החשובות שזיהיתם, את כל אסטרטגית התוכן שלכם. מזמינה אתכם לחזור ולהרחיב עוד על כך במאמר על איך משתמשים במילות מפתח.
אגב, תנועה אורגנית שנוצרת באמצעות SEO היא חסכונית מאד בהשוואה לפרסום בתשלום, מה שהופך את מחקר מילות המפתח להיבט חיוני וכלכלי מאד באסטרטגיות שיווק. לפי נתונים שאסף אתר Higher Visibility , חיפוש אורגני במנועי חיפוש מייצר כ-1,000% יותר טראפיק מסושיאל אורגני, 49% מהמשווקים מעידים כי חיפוש אורגני זו שיטת השיווק הכי רווחית עבורם, ו-88% מהמשווקים שיצרו אסטרטגית SEO יצליחו לשמר או להגדיל את ההשקעה שלהם במהלך 2023.
Are you talking to me? - מחקר על קהל היעד
מחקר קהל יעד הוא חלק חיוני שנועד לעזור לכם להבין טוב יותר את הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. על ידי ביצוע מחקר מקיף של קהלי יעד, תוכלו להתאים את מאמצי השיווק, התוכן ואפילו המוצרים שלכם כדי לענות על הצרכים וההעדפות הספציפיות של הקהל. כאשר תבינו את קהל היעד טוב יותר, תוכלו ליצור תוכן עם הצעות מותאמות אישית שמתכתבות עם תחומי העניין והרצונות שלהם. ככל שתהיו יותר רלוונטיים, כך תוכלו לייצר מעורבות, נאמנות ויחס המרה גבוה יותר. בנוסף, מחקר קהלי יעד מסייע לכם לזהות פערים בשוק ומדגיש תחומים שבהם אולי המתחרים שלכם לא עושים את העבודה הכי טובה. אם אתם תזהו את הנקודות הללו ותתנו להן מענה אמיתי, אתם משיגים בקלות יתרון תחרותי בשוק ויכולת להתבלט בענף ובתחום שלכם. לבסוף, כאשר אתם מכירים ומבינים את קהל היעד שלכם – אתם יכולים לדבר בשפה שלהם. זה משפר את התקשורת, יוצר קרבה והזדהות, נאמנות מוגברת למותג, ובשורה התחתונה בסוף, גם יותר רווחים. לפי אתר Epsilon, 80% מהצרכנים נוטים לרכוש מוצרים או שירותים מעסק שמציע חווית לקוח מותאמת אישית. על ידי ביצוע מחקר קהל יעד תוכלו להתאים את התוכן ואת כל הגלישה באתר לצרכים הספציפיים של הקהל וכך להגביר את שביעות רצון הלקוחות.
תוכן זה לא רק מילים כתובות...
אמנם כפי שכבר אמרנו, תוכן כתוב הוא חלק חשוב מאד מאסטרטגית SEO שעוזרת לקדם את האתר במנועי החיפוש, אבל בעולם הדיגיטלי של היום, תוכן הוא כבר מזמן לא רק מילים, ותוכן טוב צריך להיות מלווה בתמונות, סרטונים, אנימציות ושאר אלמנטים ויזואליים שעוזרים לתפוס את הקהל. כבני אדם, 80% ממה שאנחנו מסוגלים ללמוד במהלך חיינו מגיע דרך חוש הראייה שלנו, וזו הסיבה שלעמוד עשיר בתמונות וסרטונים יש השפעה עצומה על הצלחת התוכן הכתוב שבו. לפי אתר Search Engine Journal, עמוד תוכן עשיר במדיה יקבל 94% יותר צפיות מעמוד עם תוכן כתוב בלבד, ובשנת 2022, 82% מהטארפיק בכל אתרי האינטרנט היה טראפיק סביב סרטונים. בהתאם לכך, חשוב לבצע מחקר מעמיק גם סביב סרטונים, תמונות, אינפוגרפיקות ושאר אלמנטים ויזואליים שקורים אצל המתחרים ובעולם בכלל, כדי להתאים גם את התוכן הוויזואלי להצלחה מרבית.
לטייב, לטייב, לטייב
אם חשבתם שברגע שעשיתם מחקר וכתבתם תוכן העבודה נגמרת – תחשבו שוב. חלק משמעותי במחקר התוכן שלכם זה להמשיך לחקור, גם אחרי שהתוכן עלה. תוכלו להשתמש בכלים כמו Google Analytics, סקרים או מפות חום שעוקבות אחרי המשתמש, בודקות על מה הוא לוחץ באתר (ועל מה הוא לא לוחץ), לאן הוא גולל בעמוד ועוד. תבדקו את העמודים השונים באתר, כמה זמן משתמש מעביר בהם, האם הוא קורא אותם עד סופם, אם יש לכם בלוג או מגזין באתר, תראו על אילו נושאים מקליקים יותר או פחות, תעשו התאמות בתוכן הקיים וגם תפיקו לקחים לכתיבת תוכן עתידי, מתוך הנתונים הללו.
עוד על כך תוכלו ללמוד בהרחבה במאמר שלי על איך ממקסמים את יכולות דף הנחיתה שלנו – וליישם את הטיפים על כל האתר.
"מחקר הוא לראות את מה שכולם כבר ראו, ולחשוב את מה שאף אחד לא חשב" | אלברט סנט-גיירגי
השתמשו בכלי המחקר הללו בחוכמה, בצעו אותם בקפידה ולאורך זמן, והבטיחו לכם יתרון תחרותי ותוכן מלכותי שמצליח להשיג את מטרותיו בהצלחה!
רוצים להנות גם מהתוכן המלכותי שלי? (מבטיחה שעשיתי את המחקר שלי!) – אתם ממש מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים מהמגזין שלי ולהראות לי מה הכי מעניין אתכם...
Comments