הכינו את העסק לחגי תשרי!
הנה הגיע התקופה הזאת בשנה כשאנחנו יוצאים ונכנסים מחג לחג. בניגוד לפסח ששם ברורים (פחות או יותר) הגבולות- מתי זה מתחיל ומתי זה נגמר, בחגי תשרי זה כבר לגמרי מטושטש.
כידוע על חופשות משלמים לפני ואחרי, לכן באתי לעשות לכם סדר ולתת לכם טיפים כדי להיערך כמה שאפשר מעכשיו לחודשי ספטמבר-אוקטובר ולצלוח אותם בצורה הטובה ביותר מבחינה עסקית.
תיאום ציפיות עם הלקוחות - מתי הם ומתי אתם עובדים
כדי להיערך כמו שצריך לתקופה הזו, חשוב לעשות תיאום ציפיות עם הלקוחות שלכם, בין אם מדובר על לקוחות שאתם עובדים איתם על פרויקט נוכחי ובין אם מדובר על לקוחות קבועים: יעזור לכם ולהם לעשות את הישור קוו הזה ולהבין מתי אתם עובדים ומתי לא. ככה ניתן להקדים או להזיז דד-ליינים ולמנוע את הציפייה מצד הלקוחות שתהיו זמינים להם כשזה ממש לא אפשרי מבחינתכם.
אם יש לכם שותפים או קולגות שאתם עובדים איתם באופן קבוע - כדאי לעשות את התאום ציפיות הזה גם מולם כדי לדעת אם וכמה לקחת אותם בחשבון בזמן תכנון המשימות שלכם. אם אתם מאוד עמוסים ולא מתכננים לקחת פרויקטים חדשים בתקופה זו - כדאי לבדוק מול הקולגות מראש את מידת הפניות שלהם כדי לדעת אם להפנות אליהם פניות חדשות בתקופה זו או לא.
משימות, לוחות זמנים וגזירת זמנים אחורה
אם עוד לא עשיתם את זה - זה הזמן להתיישב מול הלוח שנה ולפרוס על גביו את כל המשימות והדד ליינים שלכם מעכשיו ועד סוף אוקטובר. החל ממשימות גדולות כמו - ''להגיש את הסקיצות לאתר של Y'' ועוד משימות קטנות: להוציא ניוזלטר עבור X, לפרסם פוסט בפייסבוק ל-A וכך הלאה. הקפידו לפרוס את המשימות שלכם על גבי לוח השנה מעכשיו ועד סוף אוקטובר. כן כן, סוף אוקטובר. אם כבר עכשיו כולם מדברים על ''אחרי החגים'', תתכוננו שאחרי החגים ייתכן ויהיה עליכם עומס רב: אתם תחזרו מתקופה ארוכה עם חופשות, הלקוחות שלכם יחזרו מאותה תקופה בדיוק, כנראה לכם ולהם יהיה הרבה זמן לחשוב על כל מיני דברים שקשורים לפרויקטים שלכם ורשימת ''אחרי החגים'' רק תלך, תגדל ותיצור לכם עומס. לכן חשוב להיערך לכך כבר עכשיו.
אחרי שסיימתם לסדר על גבי הלוח שנה את כל המשימות החשובות שלכם עד סוף אוקטובר, זה הזמן להתחיל לגזור זמנים אחורה: מתי אתם צריכים לקבל את החומרים מהלקוחות, מתי אתם צריכים זמן עם עצמכם בו אתם יושבים ועובדים על הפרויקט, מתי אתם עושים תזמונים לקמפיינים\ניוזלטרים\פוסטים ברשתות חברתיות וכו.
דבר נוסף: תעשו לעצמכם טובה ותעשו הערכה מסודרת של זמנים ומשימות, קחו זמן לבלת''מים (אירועים בלתי מתוכננים, לדוגמא פניות מלקוחות פוטנציאליים ונוכחיים), זמן ''פוקוס והתאפסות'' אחרי חופשה של כמה ימים או סוף שבוע ארוך ועוד. רק על ידי תכנון נכון תוכלו לעדכן ולפרוס את כל המשימות הקטנות שיעזרו לכם לסיים את כל הפרויקטים הגדולים בזמן.
רשימת אחרי החגים
תקופות עמוסות שכאלה הם פחות זמן להציב יעדים גדולים ומסיביים שאתם דוחים גם ככה המון זמן. יעדים כמו ''לעדכן את האתר שלי, לבנות גאנט תוכן לעסק שלי, לשבת על תכנון שנתי'' - הם מאוד מאוד חשובים, אבל לרוב כשיש עומס הנטייה שלהם היא להידחק הצידה. לכן, תחסכו לעצמכם אכזבה ועוגמת נפש והימנעו מלתכנן משימות גדולות שכאלה לפחות עד סוף אוקטובר (שוב, כדי לקחת זמן להתאפס על עצמכם אחרי החגים).
מה כן כדאי לעשות? לעשות רשימה מסודרת של ''אחרי החגים''- שם תרשמו את כל המהלכים והמטרות הגדולות שאתם רוצים לקדם וכרגע בוחרים לשים בצד. לשם כדאי גם להוסיף רעיונות שעולים לכם תוך כדי החופשה כדי לא לשכוח אותם. הגדירו לעצמכם יום ביומן, אחרי שתתאוששו מכל החגים (כאמור סוף אוקטובר כזה) ובו תשבו מול הרשימה הזו, תפרקו את המשימות הגדולות למשימות הקטנות והציבו יעדים קצרי מועד, שיקדמו אתכם לעבר המשימות שהצבתם לעצמכם.
למקסם אוטומציות ותזמונים
נצלו את הפלטפורמות המרכזיות שמאפשרות לכם לבצע אוטומציות ותזמונים: תזמון קמפיינים (על כך בהמשך), תזמון פוסטים אורגניים (לדוגמא בפייסבוק ובאינסטגרם - בפלטפורמה עצמה ישירות ובפלטפורמות כמו לינקדאין בהם זה לא אפשרי - עם תזמון על ידי מערכת צד שלישי כמו buffer), תזמון ניוזלטרים, מאמרים בבלוגים ועוד. שימו לב: אם אתם מבצעים מהלכים פרסומיים במהלך התקופה הזו, בדקו כיצד אפשר למקסם את יכולות האוטומציה והתזמון כדי לסייע לכם בתהליך: לדוגמא להכין מראש את הדפי נחיתה, לתזמן את הקמפיינים וליצור משפך שיווקי או מהלך אוטומטי שקורה אחרי שהלקוח מבקר בדף נחיתה שלנו ו\או משאיר פרטים.
בנוסף אני ממליצה גם להשתמש במענה אוטומטי בווטאסאפ, מייל, רשתות חברתיות או דפי יצירת קשר באתר שלכם. במענה אוטומטי מומלץ להיות שקופים ולבצע תיאום ציפיות מלא עם המתעניינים - מתי תהיו זמינים, מתי תוכלו ליצור קשר בחזרה ואיפה הכי כדאי להשיג אתכם במקרים דחופים.
גם במענה שלכם וגם בתכנון האוטומציה - קחו בחשבון גם את הימים שאחרי החזרה לשגרה, כדי להקל על עצמכם ולאפשר חזרה קלה יותר לשגרה.
קמפיינים פרסומיים
מומלץ להכין מראש את החומרים לקמפיינים פרסומיים (דפי נחיתה, תוכן למודעות, טופס לידי וכו), לתזמן את המודעות מראש אבל גם לא לשכוח: לתזמן גם את מועד סיום הקמפיין.
הקפידו לכבות את הקמפיינים כשאין בהם צורך - לדוגמא ביום כיפור בו פחות נהוג לעשות קידום מומן ברשתות חברתיות, גם בגלל החשיפה הנמוכה במועד זה.
בנוסף, שימו לב: עלויות הקידום (לרוב) בתקופת החגים מזנקות, גם בגלל התחרות וגם בגלל החשיפה, לכן כדאי להבין מראש כמה זה מהותי הקידום בתקופה זו. אולי כדאי לקדם לפני או אחרי? האם זה יעשה שינוי משמעותי ויש לנו את התקציב המתאים לכך? כמו כן, גם לזמינות שלכם יש חשיבות בשיקולי הקידום בתקופה זו. אם אתם לא זמינים לתת מענה בתקופה זו, אולי כדי לשקול בשנית את הקידום הממומן.
את הקמפיינים כדאי לתכנן ולתזמן עד סוף אוקטובר, כדי לאפשר לכם לחזור בצורה מסודרת לשגרה ולא למהר לחדש קמפיינים.
דוחות ולמידה
זה הזמן להסתכל על ביצועי הנכסים שלכם לפני שנה ולהבין לקראת מה אתם הולכים (בערך). בנוסף מומלץ להוציא דוחות לפני תקופת החגים הנוכחית ואחרי כדי ללמוד איך התקופה הזו השפיעה על הנכסים הדיגיטליים שלכם ולבצע תיקונים והתאמות בתקופה שאחרי (בחודשי נובמבר-דצמבר וגם בתקופת החגים הבאה).
עוד על החשיבות בשיווק מבוסס נתונים תוכלו לקרוא בהרחבה כאן.
עד כאן להפעם,
אל תשכחו גם לנוח ולהנות מהחופשה שלכם כדי למלא מצברים לעוד שנה של עשייה.
אם בא לכם להישאר מעודכנים ולקבל עוד טיפים ומדריכים לעסק שלכם? תוכלו להירשם ולקבל עדכונים ממש כאן.
Opmerkingen