top of page

פוסטים אחרונים:

או: אני רוצה לקבל עדכונים על מאמרים חדשים במגזין

שלחי לי תחתונים וגופיות

הנרשמים יקבלו את המדריך המלא והמקיף לדפי נחיתה. המדריך כולל מעל 60 עמודי תוכן והמלצות!
אני מתחייבת לא לשלוח לכם ספאם או להעביר את המייל שלכם לגורם חיצוני.
ההרשמה היא לעדכונים על פוסטים חדשים המתפרסמים אחת לשבוע לכל היותר.

קטרינה מוניץ

העט המתמיד – למה כתיבת תוכן היא מרתון ולא ספרינט

אתם בטח כבר יודעים, כבעלי עסקים, שטקטיקות השיווק המודרניות מדברות כולן על שיווק מבוסס תוכן – ליצור סיפורים שמדברים לקהל שלכם, נוגעים בו, פונים ישירות אליו, ואז, כמעט בלי שהקהל מרגיש, משכנעים אותו לבצע רכישה. אין מה לעשות, אנחנו חיים בעולם בו הסיפור עובד, בין אם הוא מילולי, בצורת תמונה או סרטון. בקיצור, יצירת תוכן משכנע זו לא רק אופציה נחמדה כאסטרטגיה שיווקית, היא בעצם אבן היסוד לכל תהליך שיווקי. עם זאת, בתוך שלל פוסטים בבלוג, פידים ברשת חברתית וניוזלטרים, קיים מרכיב חשוב ואפילו קריטי, שלעתים קרובות אנחנו בעלי העסקים נוטים להתעלם ממנו - התמדה.


העט המתמיד: למה כתיבת תוכן היא מרתון ולא ספרינט?

הבלוג שלכם הוא מרתון

אז בעלי עסקים רבים מבינים את החשיבות ומחליטים לרוץ על יצירת התוכן בראבק, וזה מרגש ויש לזה המון פוטנציאל אבל... זה לא קורה בזבנג וגמרנו. אתם יכולים לצלול ראש לתוך יצירת התוכן ולהגיע עם שאיפות גדולות לאותם חמשת מאמרי בלוג שכתבתם בבת אחת, אבל אז כנראה שתמצאו את עצמכם מאוכזבים כאשר אותו מבול של טראפיק שחלמתם עליו לא מצליח להתממש. אז בואו נתחיל בלנהל ציפיות – רומא לא נבנתה ביום אחד, וגם לא הבלוג המשגשג שלכם. גם אם השקעתם לא מעט זמן ראשוני ביצירת תוכן, לא תמיד תראו את הפירות שלו, ויותר סביר שרוב התוכן המוקדם שכתבתם ישקע באפלה וימשוך רק זרזיף קטן של מבקרים ולא את המבול הרצוי.

 

כאן נכנסת למשחק ההתמדה

ההתמדה היא אחד החלקים החשובים ביותר בפאזל יצירת התוכן. זה לא מספיק לייצר תוכן באופן אקראי ולקוות לטוב, במקום זאת, עליכם לשמור על עקביות רציפה, ולהתחייב ללוח זמנים קבוע בו תייצרו ותפרסמו תוכן (שבועי, דו-שבועי או חודשים, לפי מה שנוח לכם) ולדבוק בו. לפי אתר the manifest חמישים ואחת אחוז מבעלי העסקים שיש להם אסטרטגית תוכן מסודרת, נוהגים לפרסם תוכן מדי יום ביומו!

 

אגב, העקביות לא נוגעת רק לתדירות היצירה והפרסום, אלא גם להפצה של התוכן בערוצים השונים, החל מניוזלטרים, עמודים ברשתות החברתיות ועוד, כל פיסת תוכן היא אבן בתהליך הבנייה של המודעות למותג שלכם ויצירת מעורבות. ככל שתשמרו על קצב תקשורת יציב ועקבי, תצליחו לחזק את הנוכחות שלכם בראש של הקהל שלכם ולטפח תחושה של היכרות ושל אמון עם המותג שלכם.

 

למה העוקבים המסורים כל כך חשובים?

שיווק דיגיטלי הוא עולם סוער, בו טרנדים באים והולכים במהירות די מדאיגה, ועוקב אחד שהולך אתכם דרך הוא נכס אמיתי למותג. נכון, מישהו שמגיע רוכש והולך זה גם כיף וגם כסף בכיס, אבל הצלחה ארוכת טווח נמדדת בסוג של קהילה. כאשר תספקו ערך באופן עקבי באמצעות התוכן שלכם, תוכלו לצבור קהל נאמן של עוקבים (רוכשים פוטנציאלים, כמובן) שמחכים לכל תוכן שלכם בשקיקה כי הם יודעים שהם יקבלו ממנו משהו טוב. וכן, הם גם יחזרו ויקנו, יספרו לחברים, ימליצו, ויהיו מעין צבא קטן של משווקים עבורכם, בלי שתצטרכו אפילו לבקש.

היתרונות בהתמדה לא נעוצים רק בשימור הקהל שלכם. לפי אתר Fronetics, חברות שפרסמו 16 פוסטים או יותר בבלוג בחודש (4 פעמים בשבוע, פחות או יותר) זכו לפי 3.5 יותר תנועה מאלה שפרסמו 0-4 פוסטים בחודש, ופי 4.5 יותר לידים, מה שרק מדגיש את ההשפעה של התמדה על ריצ' אורגני וטראפיק לאתר.

אבל אל תתבלבלו, אני לא אומרת שאתם צריכים לפרסם 16 פוסטים בחודש, זו עבודה ממש קשה ומה שהכי חשוב זה עצם ההתמדה בקצב הקבוע שנכון לכם.

 

בואו נצלול קצת יותר לעומק

זה לא קל להתמיד, אני יודעת. זה לא רק להחליט לבחור יום ולכתוב בו, זה להתמודד עם כישלונות, עם תכנים שעבדתם עליהם שעות ולא התרוממו, זה לחשוב כל הזמן על מה חשוב לקהל שלכם, איך לדבר בשפה שלהם, איך למצוא את הנושאים הכי חמים. זה לא קל. ובגלל זה חשוב לי לנסות ולשכנע אתכם עוד יותר על למה זה באמת חשוב ושווה את זה, גם כשממש קשה ובא לכם לוותר.

 

  • בניית סמכות ואמינות: פרסום מתמיד של תוכן איכותי יוצר לכם קול סמכותי, מקצועי ואמין בתחום שלכם. לאורך זמן, כמו שציינתי קודם, זה בונה אמינות ואמון בקרב הקהל, מה שמוביל להגברת נאמנות המותג ושימור לקוחות.

  • סיוע במאמצי ה-SEO: מנועי חיפוש מעדיפים אתרים שמעדכנים את התוכן שלהם באופן קבוע במידע רלוונטי ומעניין. כשאתם מפרסמים תוכן באופן עקבי, אתם בעצם מסמנים לגוגל שהאתר שלכם חי, בועט, פעיל וממש ראוי לדירוג גבוה יותר. הדירוג הזה, כמובן, מניע תנועה אורגנית ומגביר את הנראות הכללית.

  • יצירת מערכות יחסים: תוכן לא נועד רק להעביר מסר, הוא עוסק בטיפוח קשרים משמעותיים עם קהלי יעד שונים. אם תצרו מעורבות עקבית עם עוקבים באמצעות פוסטים בבלוג, פרסומים ברשתות החברתיות וניוזלטרים, תוכלו לטפח קהילה של תומכים נאמנים שמרגישים מוערכים ומובנים.

  • נשארים בטופ: בנוף הדיגיטלי הקדחתני של היום, טווחי הקשב של הקהל שלכם מצומצמים במיוחד והתחרות על תשומת הלב של הצרכנים היא קשוחה. על ידי שמירה על נוכחות עקבית בערוצים שונים, תוכלו להישאר בטופ מול קהל היעד שלהם, ולהבטיח שלא תישכחו בתוך הרעש וההמולה ברשת.

  • היד על דופק הטרנדים:  אתם בטח מרגישים את תחלופת הטרנדים המשוגעת בעולם הדיגיטל ונדמה כי כל יום יש טרנד או טכנולוגיה חדשה שצצים בקצב מהיר. אם תקפידו לעקוב באופן מתמיד אחרי מגמות בתעשייה שלכם והעדפות צרכנים, תוכלו לשנות ולהתאים את אסטרטגיות התוכן שלכם בהתאם, ולהישאר רלוונטיים בעיני הקהל שלכם.

 

בקיצור, התמדה היא לא רק כלי חשוב, היא הכרחית באופן אסטרטגי לעסקים שחשוב להם לשגשג בעולם ההולך ומתפתח של שיווק מבוסס תוכן. זכרו: המסע עשוי להיות מאתגר, אבל התגמול שווה את המאמץ.



אוקיי, אז איך בעצם עושים את זה?

לדבר על התמדה זה דבר אחד, אבל טיפוח התמדה בפרסום תוכן דורש יותר מסתם  לקבוע לוח זמנים ולעמוד בו, וחלק מאד משמעותי זה לאמץ אל תוך אסטרטגית התוכן שלכם מנהגים ופרקטיקות שתומכים בעקביות. אז מה לעשות?

 

תגדירו יעדים ואבני דרך שאתם יודעים שתוכלו לעמוד בהם

הצבת יעדים ברורים וברי השגה היא אבן היסוד של כל אסטרטגיית תוכן מוצלחת. לפני שאתם מתחילים תגדירו לכם יעדים מאד ספציפיים כמו להגדיל את הטראפיק לאתר, להגדיל את רשימת המנויים במייל, או לשפר את מדדי המעורבות שלכם. חלקו את היעדים ארוכי הטווח לאבני דרך קטנות יותר, אחריהן ניתן לעקוב לאורך הדרך. על ידי הצבת ציפיות ריאליות תוכלו בתקווה להימנע מאכזבה ושחיקה, ותשמרו על מוטיבציה לאורך הדרך.

 

צרו לכם גאנט תוכן

גאנט תוכן, או לוח תכנון תוכן, משמש כמפת דרכים לאסטרטגיה שלכם ונותן גם מבנה וסדר לתוכנית התוכן. בגאנט תפרטו את הנושאים שאתם רוצים לכתוב עליהם, את תאריכי הפרסום הרצויים ולאיזו פלטפורמה כל תוכן מיועד ללכת. תכנון מראש עוזר לצמצם את הבלגן של הרגע האחרון שכולנו כל כך אוהבים ויבטיח שכל תוכן עולה פרפקט ובזמן.

 

תצרו הרבה תוכן בבת אחת

זה יכול להיות מאד מתיש לקום כל בוקר ולחשוב "מה אני אכתוב היום ברשתות החברתיות" או מדי שבוע לשבור שוב את הראש מול פוסט בבלוג, לכן מומלץ ליצור כמות גדולה של תוכן בבת אחת, וכך לדעת שיש לכם ראש שקט להמשך כל החודש. קבעו לכם זמן מראש בלוח הזמנים שלכם, כתבו לכם רשימת משימות (כמו 4 פוסטים לבלוג, 8 סרטונים ו-12 פוסטים לפייסבוק), וצרו את כל התוכן כמשימה אחת שאתם מפנים יום שלם עבורה. הגישה הזו תייעל מאד את תהליכי ייצור התוכן ותבטיח שגם אם צצים דברים לא צפויים בסדר היום, יש לכם כבר תוכן מוכן לעלייה. אגב, כשאתם כותבים בבת אחת, אתם גם מייצרים תוכן יותר עקבי, יותר קשור אחד לשני, עם שפה יותר מזוהה וזה מצוין.


קשה לכם להתיישב לכתוב את הכל בבת אחת ואתם נתקעים מול דף ריק? הנה שלושה פוסטים מהמגזין שלי שיעזרו לכם להתחיל:

מתחילים מלעשות מחקר מילות מפתח – זה כבר יתן לכם אין סוף רעיונות על מה לכתוב.

 

תלמדו איך למחזר

גם בחיים האמיתיים, כי זה חשוב, אבל גם את התוכן שכבר יצרתם. חבל שתתנו לכל העבודה קשה שלכם ללכת לאיבוד. קחו פוסט בבלוג ותהפכו אותו לפוסט בפייסבוק, קחו טקסט מהפייסבוק ותהפכו אותו לאינפוגרפיקה לבלוג, קחו תמונה באינסטגרם ותהפכו אותה לסרטון לטיקטוק, בקיצור, תארזו מחדש תוכן שכבר יצרתם לפורמט אחר או באמצעי אחר ותחזקו את המסרים המרכזיים שלכם בשלל פלטפורמות, בלי הרבה עבודה קשה.

 

תעקבו ותנטרו את הביצועים שלכם

אחרי שפרסמתם תוכן, אל תזנחו אותו. תחזרו אליו שוב, תעקבו ותנתחו באופן קבוע את הביצועים של כל פיסת תוכן כדי לזהות מה עובד ומה לא. תבדקו מדדי מפתח כמו הטראפיק לאתר, אחוזי מעורבות והמרה, צמיחת המנויים ועוד. יש כל מיני כלי ניתוח כמו  Google Analytics, האינסייט של הפייסבוק ועוד, שיעזרו לכם לקבל תובנות חשובות על העדפות הקהל שלכם. אם תיקחו את התובנות האלה שנובעות מתוך נתונים אמיתיים, תוכלו לחדד את אסטרטגיית התוכן שלכם, לייעל את הביצועים ולמקסם את ה-ROI החמקמק שכולנו שואפים אליו.

 

לסיכום, אם תעברו קצת על המגזין שלי (אליו אתם ממש מוזמנים להירשם ממש כאן ולקבל עדכונים בכל פעם שמשהו חדש עולה), תראו שאני מתמידה כבר לא מעט שנים. זה לא קל ומצריך ממני לא מעט, אבל תאמינו לי, זה משתלם, אחרת לא הייתי משקיעה בזה כל כך הרבה. תנו לזה ניסיון אמיתי, מתמיד, עקבי של יצירת תוכן מעולה ורלוונטי ותראו את התמורה מגיעה והמדליה שלכם. זוכרים? זה מרתון!

70 צפיות0 תגובות

Comments


קטגוריות:

bottom of page