top of page

פוסטים אחרונים:

או: אני רוצה לקבל עדכונים על מאמרים חדשים במגזין

שלחי לי תחתונים וגופיות

הנרשמים יקבלו את המדריך המלא והמקיף לדפי נחיתה. המדריך כולל מעל 60 עמודי תוכן והמלצות!
אני מתחייבת לא לשלוח לכם ספאם או להעביר את המייל שלכם לגורם חיצוני.
ההרשמה היא לעדכונים על פוסטים חדשים המתפרסמים אחת לשבוע לכל היותר.

Admin

מבוא לקידום אורגני בגוגל (SEO)

כתבתי כבר לא מעט פה בבלוג על קידום אורגני בגוגל, חלק מהפוסטים כללו טיפים נקודתיים וחלקם יותר כלליים, אבל אני מרגישה שצריך לפעמים לעצור, לקחת צעד אחורה ולעשות קצת סדר על מה זה בכלל SEO, מה זה כולל ומאיפה מתחילים.


אם שאלתם את עצמכם למה בכלל צריך לעשות קידום אורגני בגוגל - תוכלו להרחיב על כך תחילה כאן - בפוסט ''למה לי גוגל עכשיו''.


אין עסק, בלוג או אתר שלא מבקש "להיות בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש בגוגל", ועדיף כמה שיותר גבוה. אבל הדרך אל התוצאות הראשונות עוברת דרך SEO מצוין. כזה שמכיר את ההנחיות של גוגל ויודע איך לבנות אתר מדויק, עם תוכן מעניין וחווית משתמש נהדרת.


כל מנוע חיפוש נדרש לעשות בעצם שני דברים בסיסיים: ראשית, להיות בכלל מסוגל למצוא תוצאות לחיפוש, כלומר ברמה הבסיסית למצוא אתרים ולחלץ מהם תוכן שניתן לחפש בו. ושנית, לקחת את תוצאות החיפוש ולהחליט איך לדרג אותן, מהתוצאה ״הטובה״ או הגבוהה ביותר עד להכי פחות טובה. ההחלטה הזו מורכבת בדרך כלל מאוסף גדול של קריטריונים ופרמטרים שנכנסים כולם ביחד לדירוג או ציון, וככל שהאתר עומד ביותר קריטריונים ופרמטרים לקידום - הוא יזכה לדירוג יותר גבוה ממנוע החיפוש. וכמו בכל תחרות, מי שמקבל הכי הרבה נקודות זוכה במקום הראשון ומופיע בעמוד הראשון או אפילו בראש רשימת תוצאות החיפוש. כל מנוע חיפוש משתמש בהגדרה שונה למה היא ״תוצאת חיפוש טובה״ ומנסה לבנות קריטריונים ופרמטרים שמשקפים בצורה הטובה ביותר את ההגדרה הזו. בפוסט הזה אנחנו כאמור מתמקדים בהגדרות והקריטריונים של גוגל.


מבוא לקידום אורגני בגוגל (SEO)

מה זה בכלל SEO?

זה הוא ראשי תיבות של Search Engine Optimization, או בעברית - אופטימיזציה למנועי חיפוש. בזכות האופטימיזציה הזו, האתר שלכם עולה במנועי החיפוש בצורה אורגנית (כלומר לא במודעות ממומנות).


ה- SEO הוא בעצם כל הפעולות שאנחנו עושים כדי לשפר את הדירוג של האתר ואת המיקום והנראות שלו בתוצאות של מנוע החיפוש עבור מילות המפתח הרצויות לנו. המטרה בקידום אורגני היא שהאתר שלנו יופיע בצורה בולטת ונכונה בתוצאות החיפוש הקשורות לתחום העיסוק שלנו, ויפנו את הגולשים דווקא לאתר שלנו. כדי להגיע אל היעד צריך לנסוע בשני מסלולים: האחד הוא אתר שבנוי נכון והשני הוא התמקדות במילות מפתח, אותן מילות חיפוש שהגולשים מקלידים בשורת החיפוש. ועל זה בדיוק אני רוצה לדבר איתכם.


כשאומרים 'מנוע חיפוש' מתכוונים בדרך כלל לגוגל, מנוע החיפוש הגדול והפופולרי בעולם (למרות שכדאי לדעת שישנם עוד מנועי חיפוש, ולחלקם יש דרישות ומאפיינים שונים מאלה של גוגל). 93% מכלל תעבורת האינטרנט בעולם עוברת בשלב כזה או אחר דרך גוגל (!) עם מיליארדי חיפושים ביום. כבעלי עסקים עם אתר אינטרנט, גוגל הוא כלי שיווקי סופר-יעיל שיכול לבנות את המותג שלנו, לחזק את המומחיות שלנו וליצור הנעה לפעולת רכישה או יצירת קשר. החשיפה הזו מאפשרת לכל עסק לקבל יותר כניסות לאתר ויותר לקוחות פוטנציאלים.


גוגל הוא מנוע חיפוש כל כך פופולרי כי לפני הכל הוא מוצא למשתמשים תוצאות טובות לכל דבר שהם מחפשים (ניסיתם פעם למצוא משהו ב bing?). כשמנוע החיפוש הגדול ביותר בעולם מתעורר בבוקר (לא שהוא אי-פעם הולך לישון, כן?) הוא חושב קודם כל על הגולשים. הוא מעביר את היום בלעשות את המקסימום עבור משתמשי הקצה, אותם גולש או גולשת שנכנסים מדי יום לגוגל וצורכים את המידע שלהם משם. בשביל לתת להם את המידע הכי רלוונטי ואיכותי, המותאם להם אישית ועולה הכי מהר - גוגל נותנים חשיבות גדולה לאתרים איכותיים ששמים דגש על פרמטרים שונים בחוויית המשתמש, ואל דאגה, מיד נגיע אל הפרמטרים האלו.


בכל שנייה עולה לאינטרנט כמות עצומה של מידע, ומנועי החיפוש נולדו כדי לעזור לנו למיין את המידע ולמצוא את מה שאנחנו צריכים תוך שניות. האלגוריתמים של גוגל מנתחים את האתר, מחשבים את הפרמטרים והקריטריונים, ואז מדרגים אותו ומחליטים איפה הוא ימוקם בתוצאות החיפוש עבור כל ביטוי חיפוש. הם כוללים היום מאות פרמטרים (הדיבור הוא על 200-500 פרמטרים שונים, תלוי את מי שואלים) אשר משפיעים על מיקום כל אתר במילות מפתח מסוימות. בעדכונים האחרונים של סדרת האלגוריתמים של גוגל, שמו דגש על איכות התוכן באתרי האינטרנט כדי להשפיע על יצירת תוכן איכותי, מקצועי וסמכותי עבור הגולשים. במילים אחרות, בגוגל אומרים לכם שכדאי להציע לגולשים את התוכן הטוב ביותר, בשביל שתתוגמלו על כך בצורת דירוג גבוה. כמו שאמרנו גוגל מנסה למצוא לגולשים שלה את התוכן הטוב ביותר עבורם ולכן היא מעודדת את בעלי האתרים לייצר תוכן איכותי וגם לעזור לה לזהות אותו. דירוג גבוה הוא הגזר שהיא נותנת לבעלי האתרים עבור זה.


כדי ליהנות מקידום אורגני (אני חוזרת: לא קידום ממומן) צריך להשקיע בהתחלה בהנעת התהליך, אופטימיזציית האתר והתוכן. השלב הראשון הוא שלב שדורש תכנון, השקעה ויצירת תוכן. אבל היתרון הגדול הוא שברגע שעשיתם זאת, התוכן שלכם ישאר ירוק עד: כלומר אפשר יהיה להגיע לעוד ועוד לקוחות לאורך זמן דרך תוכן שיצרתם פעם אחת.


חשוב להבין שלמעשה הביטוי ''להיות מקום ראשון בגוגל'' הוא ביטוי קצת לא מדויק, כי הדירוג אינו קבוע ומשתנה מחיפוש לחיפוש בהתאם להרבה גורמים: איזה ביטוי מחפשים, מה היסטוריית הגלישה והמיקום הגיאוגרפי של מי שמחפש, מבנה האתר שלכם ועוד.


לדוגמא: אדם שביקר באתר שלכם פעמים רבות בעבר עשוי לראות את האתר שלכם תחת תוצאת החיפוש במקום השני בתוצאות החיפוש, ואילו אדם שלא ביקר באתר שלכם מעולם יכול לראות אותו במקום החמישי או העשירי. לכן, כשאנחנו מדברים על SEO המטרה שלנו היא שבממוצע האתר שלנו יעלה במיקום גבוה, בין 10 התוצאות הראשונות עבור ביטויים ספציפיים אותם אנחנו רוצים לקדם.





מה היא עבודת ה SEO

עבודת ה- SEO

כשמדברים על SEO חשוב להפריד בין שני תהליכים: אופטימיזציית האתר עבור קידום אופטימלי בגוגל וקידום אתר אקטיבית.


אופטימיזציית אתר - כל הפעולות והשינויים שנבצע באתר על מנת לאפשר לגוגל לסרוק אותו בצורה נכונה ואידיאלית; להבין תחת איזה ביטויים, שאילתות ותחומים להעלות את האתר שלנו במנוע החיפוש; וכיצד להציג אותו בצורה נכונה בדף התוצאות.


קידום אתר- כל הפעולות אותן נבצע לאחר שעשינו אופטימיזציה, במטרה לשפר את מיקום האתר ביחס למתחרים שלנו בביטויי המפתח המרכזיים אותם נרצה לקדם.


העבודה המרכזית של אופטימיזציית האתר היא לבחון ולשפר את האתר כך שיתאים בצורה הטובה ביותר למה שהאלגוריתמים של גוגל מחפשים. וגם אם אתם עסק קטן או כזה שאין לו המון כסף לשפוך על אנשי מקצוע שיקדמו את האתר - יש פעולות בסיסיות שגם אתם צריכים לעשות כדי לתת לגוגל לעבוד בשבילכם. הפעולה הראשונה היא להתייעץ עם מומחה SEO באופן חד פעמי כבר בשלב בניית אתר האינטרנט, כדי לבנות אתר באופן האופטימלי לסריקה של גוגל.


אנשי מקצוע ייתנו לכם את הדגשים הספציפיים לאתר שלכם בפלטפורמה בה בחרתם להקים את האתר, יעזרו לכם לאפיין את האתר בהיררכיה הנכונה ובמבנה העמודים הטוב ביותר ויוסיפו התאמות ודגשים לקידום אורגני בגוגל. גם לאחר הקמת האתר, ולפני שהוא עולה לאוויר, חשוב שמומחי ה- SEO איתם בחרתם לעבוד יוודאו שכל ההנחיות וההמלצות שלהם יושמו בפועל וייתנו חוות דעת מקצועית לגבי הדברים אותם כדאי להוסיף או לשנות - בטווח הקצר והארוך. לא תמיד חייבים עבודה מאוד-מאוד מעמיקה, לפעמים מספיק מבט מקצועי וטאץ' של אסטרטגיית תוכן נכונה, מחקר מילות מפתח מדויק ושיפור מבנה האתר כדי לעשות הבדל משמעותי.


ומה אם כבר יש לי אתר? אבוד?

ממש לא, אומנם לעשות התאמות SEO באתר שלכם יהיה קצת יותר מורכב מביצוע התאמות בשלב בניית האתר ואולי אפילו ידרוש שינויים במבנה האתר, הוספה או עריכה של תוכן. אבל זה אפשרי וכדאי מאוחר מאשר לעולם לא. אם האתר שלכם לא מקודם טוב, לא בטוח שצריך לרוץ לבנות אתר חדש, לפעמים מספיק לעשות שיפורים ולהתקדם משם. אבל אם אתם בונים אתר ממש עכשיו - אל תדחו את התהליך לאחר כך.


עוד על ההבדל בין בניית אתר חדש לשיפוץ אתר קיים תוכלו להרחיב כאן.


אחרי ביצוע אופטימיזציה באתר ניגשים לתהליך של ניתוח ביצועי האתר ושיפורם על ידי שלל טכניקות שונות - זהו שלב הקידום: ביצוע פעולות אקטיביות כדי להביא מהר לתוצאות רצויות תחת ביטויים נבחרים ("מהר" יכול לקחת גם כמה חודשים). פה נדרשת אסטרטגיה רחבה הדורשת עבודה, או לכל הפחות הנחייה והתייעצות, עם בעל מקצוע.


סוגי קידום בגוגל

סוגי קידום שונים

חשוב להבין שבתחום ה- SEO יש מספר גישות עבודה, לכן ייתכן ותפגשו בעלי מקצוע שימליצו לכם X בעוד בעל מקצוע אחר ימליץ לכם לבצע פעולה הפוכה לחלוטין, גם בשלב האופטימיזציה אבל בעיקר בשלב הקידום בפועל. למה זה קורה? בעיקר מהפער ביחס לחוקי הקהילה של גוגל בהקשר של קידום אורגני. יש מקדמים שהגישה שלהם (ממש על קצה המזלג) היא לפעול על פי חוקי הקהילה של גוגל ולכן הם יעבדו על פי הנחיות (והניסיון שלהם) במה שנתפס על ידי גוגל כשיטות לגיטמיות לקידום. מקדמים אלה לפעמים מכונים white hat והגישה שלהם היא להתאים את האתר והתוכן לצרכי בעל האתר והגולש תוך כדי ציות לכללים של גוגל.


לעומתם, ישנם מקדמים הסבורים שהדרך להצלחה היא למצוא את הפרצות ואת הדרך לעבוד כנגד ההנחיות של גוגל כדי להצליח ״לרמות״ את המערכת ולקדם את האתר כמה שיותר מהר למקומות הראשונים. מקדמים אלה נקראים Black Hat SEO. האסטרטגיה שלהם היא להתמקד בפן הטכני יותר של איך מנוע החיפוש סורק ומוצא תוכן ואיך אפשר לעקוף או לבלבל אותו. כאן תוכלו למצוא על קצה המזלג את הנושאים והטכניקות שגוגל אוסרת על שימוש בהם. החיסרון הבולט בשיטה הזו זה היכולת ''להיתפס'' ולהיענש על ידי גוגל בדירוג - זה המקל של גוגל מול בעלי האתרים שמנסים לעשות קיצורי דרך הפוגעים בגוגל או הלקוחות שלה. דבר שאתם פחות רוצים שיקרה.


יש גם מקדמים שפועלים על הגבול האפור של האיסורים והמגבלות - הם יעשו לאתר שלכם אופטימיזציה והתאמה לגולשים ולחוקי הקהילה של גוגל, אך בשלב הקידום בתכלס ינסו לעקוף את החוקים כדי לקצר תהליכים ולהביא תוצאות מהר יותר או שישתמשו בטכניקות אשר להערכתם גוגל לא מסוגלת לזהות ולכן לא תעניש בגללן.


מה משפיע על הדירוג של אתר בגוגל




הפרמטרים שמשפיעים על הדירוג

אז נכון, בגוגל לא מגלים לנו את כל הסודות שלהם, וגם כשכבר נדמה לנו שפיצחנו את הנוסחה לאלגוריתם, הם משנים ומעדכנים את הפרמטרים והדרכים בהם התוכן והאתרים נסרקים. המעודד הוא שבדרך כלל שינויי ליבה שגוגל מבצעים הם לרוב שינוי סדר חשיבות הפרמטרים השונים, כך שבעקבות שינויים אלה תחום הקידום לא משתנה לחלוטין. אומנם נכנס פרמטר חדש אחת לכמה זמן וקורות תזוזות בדירוגי אתרים בעקבות עדכוני ליבה, אך היסודות נשארים רלוונטיים.


אבל יש דברים שאנחנו כן יודעים, כמו מהם הפרמטרים העיקריים המשפיעים על דירוג האתר שלכם:


מבנה האתר

שואלים אותי כל הזמן על איזו פלטפורמה עדיף לבנות את האתר כדי שהוא יקודם בצורה הטובה ביותר. חשוב לי להבהיר שפחות חשוב על איזו פלטפורמה נבנה האתר (בהנחה והיא תומכת מבחינה טכנית בעקרונות שאנחנו צריכים ליישם) יותר חשוב שהוא בנוי כמו שצריך: שיש היררכיה נכונה במבנה (עץ) האתר גם מבחינת הזרימה של התוכן ומבנה הקוד; שהאתר רספונסיבי ומותאם לגלישה במובייל; שהוא מאובטח; שמהירות הטעינה שלו גבוהה; ושהוא בנוי טוב מבחינת שמות הלינקים של הדפים הפנימיים, שמות העמודים והתיאור שלהם, ההגדרות של הכותרות ומבחינת תגיות המטא של תיאורי התמונות באתר.


אתרים שמקודמים היטב על ידי גוגל הם אתרים בעלי ערך EAT גבוה, שהם 3 כללי אצבע חשובים בבניית האתר: Expertise, Authority, Trust ובעברית: מומחיות, סמכות ואמון. כאן מחפשים בגוגל את המומחיות והסמכות של בעל האתר או המותג לצד האמון שניתן לתת בהם, כמו שרת אחסון מאובטח, תגובות גולשים חיוביות, מקורות אמינים והיעדר פרצות אבטחה. עוד על אסטרטגיית EAT תוכלו למצוא בפוסט תשכחו כבר מכתיבת SEO.


ובאשר לאיזו פלטפורמה לבנות את האתר? פלטפורמות מוכרות לבניית אתרים (לדוגמא wix או wordpress) מכילות לרוב את הבסיס הטכני שיאפשר לנו לבנות את האתר ולקדם אותו, בסיס טכני אותו למשל נצטרך ליישם עצמאית באתרים שנכתבים בקוד מאפס. השאלה היא לאן לוקחים את הבסיס הזה מכאן: איך האתר בנוי, כמה הוא מאובטח וכל יתר הפרמטרים שפירטתי מעלה. כמו שאפשר לבנות אתר WIX מצויין המדורג טוב, אפשר לבנות גם אתר WORDPRESS איטי ומדורג גרוע - ולהפך.


תוכן

כל הטקסטים, התמונות והסרטונים שמופיעים באתר מרכיבים את התוכן שלו, ותוכן הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר בקידום אורגני בגוגל. כאן ימדדו אתכם לפי איכות התוכן, שצריך להיות לא רק כתוב היטב וללא שגיאות, אלא גם בעל ערך לגולשים; מקורי ולא מועתק מאתר אחר; עדכני ומתחדש; ושנעשה בו שימוש נכון במילות מפתח רלוונטיות.



בנוסף לתוכן של האתר, תשקיעו ביצירת בלוג, מאמרי ידע, עמודי שאלות ותשובות, סרטוני הדרכה ותיאורי מוצר. כל אלה הם כלים מצוינים להעשיר את האתר בתוכן נוסף שמציג מומחיות, שמתעדכן ושעונה על מילות המפתח הרלוונטיות לעיסוק שלכם.


מילות מפתח

מילות מפתח הן מילים או ביטויים שמעידים על הנושא העיקרי של הטקסט, והן מסייעות לאלגוריתם של גוגל להגדיר ולהבין בצורה ברורה במה האתר עוסק. כך, בפעם הבאה שגולש יחפש מילים מסוימות במנוע החיפוש - גוגל יידע להתאים את האתר הטוב ביותר כתוצאה לחיפוש. מילות מפתח הן כלי ראשוני והכרחי לבנייה נכונה של אתר כדי שהתוכן שאנחנו מגישים לגולשים יהיה רלוונטי, ידבר בשפה מתאימה לתחום ויהיה מחובר לביטויים ומושגים שהגולשים מחפשים. מילות המפתח צריכות להופיע בתוכן הטקסטים שבאתר, בכותרות, בתיאורי התמונות ובשמות הלינקים.


חשוב שמילות המפתח ישולבו בחכמה בתוך תוכן איכותי שנותן ערך לגולשים (תוכלו לקרוא על זה בפוסט מה זה אשכולות תוכן?). הימנעו מטקסטים שכל מטרתם היא לדחוף כמה שיותר מילות מפתח כדי לקדם את המאמרים בגוגל. זה לא יעבוד. היום כבר קשה לעבוד על האלגוריתם השנון והממזרי של גוגל, והוא מצפה מכם לתוכן מעולה שחושב קודם כל על הגולשים, עוד על כך תוכלו לקרוא כאן.


בעבר, כשהטכנולוגיה הייתה פשוטה יותר והאלגוריתם של גוגל היה מתוחכם פחות, היה צריך לעזור לו לסרוק את האתר, ובכל עמוד הופיעו אין סוף מילות מפתח בצורה בולטת ורפטטיבית. אבל גם הטכנולוגיה וגם הרובוטים של גוגל השתדרגו פלאים, והיום גוגל מנסה להילחם בתופעה הזו, ואפילו מענישה בחומרה אתרים שמנסים להתחכם ולדחוף מילות מפתח בצורה שאינה טבעית ואורגנית. ראו הוזהרתם.


חווית משתמש

חווית המשתמש באתר בוחנת איך הגולשים חווים את האתר שלנו: האם הגלישה נוחה ומאפשרת לגולשים לנווט באתר בצורה קלה ויעילה? האם התוכן מסודר באופן הגיוני שמנגיש את המידע לגולשים ועונה להם על הצרכים והשאלות? חווית משתמש טובה משמרת את הגולש באתר למשך זמן רב יותר ומשאירה עליו רושם חיובי כדי שיחזור אליו שוב בעתיד, לעומת אתר שקשה להתמצא בו, שמעמיס מידע באופן מפוזר ושלא כתוב טוב, עד שכל מה שהגולשים רוצים לעשות זה לסגור את החלון ולחפש אתר אחר.


חוץ מתוכן, יש עוד פרמטרים שמשפיעים על חוויית המשתמש, כמו טעינה מהירה וחלקה, נראות האתר במובייל והיעדר לינקים שבורים שמובילים לדפים שאינם נמצאים. שואלים את עצמכם איך חווית המשתמש עוזרת לגוגל לנתח אתרי אינטרנט? אז בהיבט הטכני היא מאפשרת לגוגל לסרוק טוב יותר את הקוד של האתר ולהבין איך האתר בנוי ואיך הוא מוצג לגולשים; ובהיבט של המשתמשים היא משפיעה על זמן השהייה שלהם באתר, הנמדד לדוגמא באמצעות google analytics, ומאותת לגוגל שהאתר מכיל תוכן חשוב, מועיל ואיכותי ולכן שווה לשפר את הדירוג שלו כדי שגולשים נוספים יגיעו אליו.


יש פה סוג של מעגל קסמים: ככל שהתוכן שלכם יהיה טוב יותר, וגולשים (במיוחד אלה שמגיעים לאתר מגוגל) ישהו בו ויחזרו אליו יותר - כך המיקום בגוגל ישתפר ויביא עוד גולשים, שישפרו עוד את המיקום. תוכן ואתר איכותי ישרתו אותנו לאורך זמן.


אמון

לגוגל מאוד חשוב לתת לגולשים תחושת ביטחון, וזו הסיבה שאמון הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר בדירוג האתר, אבל קשה למדוד אמון על ידי אלגוריתם. מה עושים? תסמכו על גוגל שהן מצאו כמה דרכים, והנה, על קצה המזלג, כמה נקודות שחשוב לשים לב אליהן בהקשר של אמון:

  • אבטחה - האם האתר מאובטח ומאוחסן במקום לגיטימי? האם הסליקה נעשית בדרכים לגיטימיות, או שהאתר דווח כאתר פישינג? האם האתר נפרץ בעבר או שהוא מכיל לינקים זדוניים?

  • האם יש אמון בכותב? עמוד אודות, צור קשר, מדיניות פרטיות וכו'

  • האם יש אמון בתוכן? האם יש הפניות מאתרים אחרים לאתר זה? האם הכותב מקשר לתוכן רלוונטי אחר באתר? האם התוכן מקורי או מועתק?

  • ביקורות גולשים - ביקורות גולשים משמשות ככלי נהדר למדוד אמינות (בעיקר של חנויות). ראשית, עצם זה שהאתר מאפשר ביקורת גולשים, ושנית - הביקורות עצמן. שימו לב שבפלטפורמות לבניית אתרים יש כלים מובנים לביקורות גולשים. כלים אלה עוזרים לגוגל ''להבין'' שמדובר בביקורת ומומלץ להשתמש בהם.


לינקים (קישורים)

לינקים הם אותם רפרנסים מהסעיף הקודם שמדבר על אמון, אך כאן הדגש הוא על שלושה סוגים של לינקים:

  1. לינקים שמפנים אל האתר שלכם מאתרים אחרים, רצוי אתרים גדולים ואמינים מעולמות התוכן של האתר, ולא מרשתות חברתיות. תנועה מרשתות חברתיות היא חשובה, אך היא משפיעה על התנועה לאתר וזמן השהייה, ולא נספרת כלינק מאתרים.

  2. לינקים שיוצאים מהאתר שלכם ומפנים לאתרים אחרים, המבססים את האמינות של התוכן והכותב.

  3. לינקים פנימיים בתוך האתר, אשר מקשרים בין עמודים רלוונטיים, מעבירים את הגולשים מעמוד לעמוד (בהתאם לרלוונטיות כמובן) ומשאירים אותם באתר זמן רב ככל הניתן. בבניית האתר ובתחזוקה השוטפת חשוב להקפיד לקשר את העמודים אחד לשני באופן זורם, ולא להשאיר אף עמוד ללא לינק לעמוד אחר באתר.

מהירות אתר

למהירות הטעינה של האתר יש חשיבות גדולה בחוויית המשתמש, וכבר סיכמנו שחוויית המשתמש היא אחד הפרמטרים הדומיננטיים בקידום האורגני של האתר בגוגל. כדי להקל על מהירות טעינת האתר חשוב להקטין תמונות גדולות (לא, לרוב זה לא פוגע באיכות שלהן); להעלות סרטונים ליוטיוב ולקשר בתוך האתר במקום לאחסן בשרת עצמו, כך שהסרטון יופעל באתר אך יתאכסן בשרתים של יוטיוב; ולקחת בחשבון שטעינה של פונטים (גופנים) חיצוניים שאינם חלק מהמערכת יכולה גם היא להכביד על המהירות.


עוד על טעינת אתר תוכלו לקרוא כאן וכאן.


רוצים לבדוק את מהירות הטעינה של האתר שלכם ולקבל תובנות מגוגל? אני ממליצה להשתמש בכלי הזה.


רוצים לקבל עוד נתונים, מספרים ומידע על קידום אורגני בגוגל? תוכלו למצוא כאן את הנתונים והמספרים העדכניים ביותר.


זהו, עד כאן המבוא לקידום אורגני בגוגל, ואם הבנתם שהלקוח הכי חשוב שלכם הוא הגולשים ושחשוב לתת להם את האתר עם התוכן הכי טוב ונגיש שאפשר, כבר עשיתם חצי דרך ל- SEO מצוין.


אם אתם רוצים להעמיק עוד בנושא ולהישאר מעודכנים על פוסטים חדשים בבלוג, הירשמו לקבלת עדכונים מהבלוג ממש כאן.





944 צפיות0 תגובות

Comments


קטגוריות:

bottom of page