top of page

פוסטים אחרונים:

או: אני רוצה לקבל עדכונים על מאמרים חדשים במגזין

שלחי לי תחתונים וגופיות

הנרשמים יקבלו את המדריך המלא והמקיף לדפי נחיתה. המדריך כולל מעל 60 עמודי תוכן והמלצות!
אני מתחייבת לא לשלוח לכם ספאם או להעביר את המייל שלכם לגורם חיצוני.
ההרשמה היא לעדכונים על פוסטים חדשים המתפרסמים אחת לשבוע לכל היותר.

קטרינה מוניץ

למה לי גוגל עכשיו?


אני מלווה הרבה עסקים קטנים ועוקבת אחרי הרבה קבוצות של עצמאים - אצל כולם אפשר למצוא הרבה שיח ועיסוק באלגוריתם של פייסבוק, איך מקבלים יותר חשיפה באינסטגרם וכך הלאה.

אבל יש משמעותית פחות עיסוק באלגוריתם של גוגל, בחשיפה בגוגל, באיך לקבל יותר כניסות, לידים ולקוחות דרך מנוע החיפוש הגדול ביותר בעולם.


יותר מכך, אני רואה הרבה עסקים שבונים אתר כי הם צריכים תיק עבודות, כי הם צריכים למכור מוצר, אבל קידום אורגני בגוגל מרגיש להם כמותרות שהם לרוב לא רוצים להשקיע בו כסף או מאמץ. אומרים לעצמכם שזה משהו שהם יעשו בעתיד. אבל בקידום אורגני, אומנם תמיד אפשר לשפר וליעל, אבל כשמתחילים את זה נכון - יש לזה המון המון יתרונות.


אולי זה קשור לכך שכל הנושא של הקידום האורגני בגוגל וההתעסקות עם העדכונים והאלגוריתמים האין סופיים שלו הפכו להיות קצת נחלתם של בעלי מקצוע בתחום קידום האתרים שלפני כחמש עד עשר שנים פיתחו לעצמם שפה מקצועית, טכנית שהרבה פעמים מרתיעה עסקים קטנים וגורמת להם להתרחק מכל הנושא של קידום אורגני בגוגל.


''גוגל מרגיש לעסקים גדולים'' רק השבוע כתבה לי מישהי בפייסבוק.


לא משנה מה הסיבה, חשוב להבין שיש דבר כזה: לקבל פניות אורגניות מגוגל, יש דבר כזה כניסות לאתר על בסיס יומי וקבוע בלי שנקדם בכסף, נדחוף בכל קבוצה אפשרית בפייסבוק וכך הלאה. זה כרוך בהכנה, עבודה והשקעה בתחילת הדרך, אבל זה אפשרי לגמרי. היופי בקידום אורגני, זה שההשקעה הקשה שנדרשת בתחילת הדרך כדי להניע את התהליך משתלמת לטווח ארוך ובניגוד לפייסבוק: כשאנחנו לא עושים, כותבים או מפרסמים - אנחנו לא שם, כשמדובר במנוע החיפוש, אפשר בהחלט להגיע למצב בו אתם מקבלים עשרות ואפילו מאוד כניסות ביום, בלי שעשיתם שום דבר לשם כך באותו היום.


תחשבו רק על המאמצים שאתם משקיעים בדפים עסקיים, כמה תוכן אתם כותבים שם, בשביל החשיפה שזה נותן לכם שם ביום-יומיים ההם. בשביל שאנשים יגללו ויראו את התוכן שלכם חודש אחורה לכל היותר. אבל מה הסיכוי שפוסט שתכתבו ברשת חברתית יביא לכם עוד ועוד ועוד ועוד ועוד כניסות? תוכן מעולה שכתבתם פעם אחת, פרסמתם פעם אחת והוא ממשיך למחזר את עצמו. לבד.


מה זה קידום אורגני בגוגל

אז בואו רגע נעשה סדר בדברים:


מה זה קידום אורגני בגוגל, למה צריך את זה ומאיפה מתחילים:

קודם כל, גוגל היא חברה ענקית שעוסקת בהרבה תחומים אבל אנחנו עוסקים ומדברים על מנוע החיפוש בלבד, מנוע החיפוש ככלי שיווקי. כמו שברשתות חברתיות יש תוכן אורגני ותוכן ממומן. כך גם בגוגל:


קידום ממומן בגוגל- יש לנו את היכולת לשלם לגוגל כסף ולפרסם דרכו כל מיני סוגי מודעות, בין היתר מודעות שיופיע במנוע החיפוש תחת מילות מפתח או נושאים ספציפיים. ברגע שנפסיק לשלם - המודעה שלנו תפסיק להופיע שם. הכי פשוט בעולם.


קידום אורגני בגוגל או קידום אתרים במנוע חיפש (SEO-Search engine optimization)- זה כל הפעולות שאנחנו עושים כדי לשפר את המיקום של האתר שלנו בתוצאות של מנוע החיפוש בהתאם למילות החיפוש או ביטויי החיפוש ובשמם המוכר: מילות מפתח.

המטרה בקידום אורגני זה שהאתר שלנו יופיע בצורה בולטת, בעמודים הראשונים בכמה שיותר מילות מפתח רלוונטיות וקשורות לתחום העיסוק שלנו. שאנשים יחפשו שלל נושאים וביטויים ויגיעו לאתר שלנו מגוגל, בצורה אורגנית.





אז למה בכלל כדאי לנו להשקיע בקידום אורגני בגוגל - קצת נתונים עדכניים לשנת 2019:



אם למישהו היה ספק על הכוח של גוגל:

  • חוץ מגוגל יש מנועי חיפוש נוספים, אבל מכלל מנועי החיפוש הקיימים 70% מכל החיפושים בעולם - נעשים בגוגל. יותר מכך, 94% מכלל התנועה ברשת האינטרנט עוברת בשלב כזה או אחר דרך גוגל.

  • אם להיות יותר ספציפיים: 6,586,013,574 חיפושים נעשים ביום ברחבי העולם בגוגל.

  • 50% מהחיפושים שאנשים עושים- כוללים 4 מילים ומעלה - אנחנו כבר לא מחפשים ''חנות פרחים'' ועוברים בין התוצאות עד שנמצא משהו שהוא רלוונטי לנו, אנחנו מחפשים ''חנות פרחים מומלצת ברעננה'' ויודעים שאנחנו נמצא את התוצאה הרלוונטית ביותר והקרובה ביותר למיקום הגיאוגרפי שלנו. אז תשכחו מלעבוד עם מילות מפתח מוגדרות, גוגל שיכללה את היכולת שלה לזהות את התוכן שלנו באתר ולהתאים אותו למאפיינים והצרכים של מבצעי החיפוש. לא צריך ''לדחוף'' ביטויים כמו ''חנות פרחים מומלצת ברעננה'' לתוך האתר שלנו, גוגל תדע לעשות את זה בשבילנו, אם רק נעזור לה להבין במה האתר שלנו עוסק.

  • 57% מכלל מנהלי השיווק בעולם שמשווקים לעסקים אחרים טוענים שSEO מביא להם יותר לידים (פניות מלקוחות) מכל כלי שיווקי אחר.

  • 50% מהאנשים ילחצו בסבירות גבוהה יותר על תוצאת חיפוש אם אותו האתר יופיע כמה פעמים בתוצאות החיפוש.

  • אורך ממוצע של התוכן המדורג ביותר בגוגל הוא באורך של 1890 מילה- מי אמר שאנשים לא קוראים יותר וצריך לכתוב פחות?

סטטיסטיקה SEO

עסקים מקומיים

  • 50% מהאנשים שמחפשים משהו שקשור לעסק מקומי (למשל: חנות צעצועים ברחובות, או יחפשו צעצוע ספציפי ויגיעו לתוצאה של עסק מקומי) יבקרו באותו עסק (פיזית) תוך 24 שעות מהרגע שנחשפו אליו דרך גוגל בפעם הראשונה.

  • 88% אחוז מהאנשים שיחשפו לראשונה לעסק מקומי דרך מנוע החיפוש, יצרו איתו קשר תוך 24 שעות.

  • 46% מהחיפושים בגוגל קשורים לעסקים ונותני שירות מקומיים.


חיפוש במובייל

  • 30% מהחיפושים שאנחנו עושים בטלפון, קשורים למיקום גיאוגרפי- לכן יש הרבה פעמים יתרון לעסקים מקומיים, כי גוגל יודעת לזהות מאיפה אנחנו מחפשים את המידע ולהתאים לנו את התוצאות בהתאם

  • מכל מי שיש לו סמארטפון - 87% מהם משתמשים בגוגל על בסיס יומי

  • 51% מהחיפושים שנעשים במובייל מגלים ללקוח חברה או מוצר חדש שהם לא הכירו קודם.


שינויים במנוע החיפוש

עד 2020:

  • 50% מכל החיפושים יעשו בעזרת קול - עד כמה אתם ערוכים לזה?

  • 30% מהחיפושים יעשו במכשירים ללא מסך כלל


והנה כמה נתונים שיתנו לכם אופטימיות:

  • תוכן איכותי ושיפורים בתוכן ידועים כמגדילים תנועה לבלוגים ב200%!

  • 72% מהמשווקים טוענים שטכניקת הSEO שעבדה להם הכי טוב היא ליצור תוכן רלוונטי

  • חברות שעוסקות בשיווק לחברות אחרות (B2B) מקבלות ב67% יותר לידים (פניות מלקוחות חדשים) אם יש להם בלוג באתר

  • קמפיינים שיווקיים (בשלל הפלטפורמות, כולל פייסבוק) שכוללים הפניות לבלוג - מקבלים 97% יותר הקלקות לאתר שלהם

  • פרסום או עדכון תוכן ישן בבלוג יכול להקפיץ את התנועה לאתר ב100%!

  • להוסיף בלוג לאתר שלכם יעלה את הסיכוי שלכם להיות מדורגים בגוגל ב434%

  • 81% מהלקוחות באונליין רואים בבלוג כמקור ידע מהימן למידע ועצה

  • קידום אורגני יעיל פי חמש מקידום ממומן

  • בין 20 ל-25 מתוצאות החיפוש האורגני מניעות ללידים.

קידום בגוגל

אז אחרי שהבנו שגוגל היא לא רק מנוע חיפוש עוצמתי אלא גם כלי שיווקי שעוזר לנו להגדיל את הפניות והרלוונטיות של האתר שלנו ללקוחות פוטנציאליים, בואו נראה למה זה בכלל קורה:


יש הרבה סוגי לקוחות

לכל עסק יש קהלים שונים, לקוחות שונים. גם אם בתהליך השיווק שלנו אנחנו בוחרים להתמקד בקהל מאוד ספציפי זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לתת שרות לקהל אחר. לכן, כשאנחנו משווקים רק ברשתות חברתיות או ברשת ספציפית מאוד, אנחנו למעשה לא מגיעים לפוטנציאל המלא של כל מי שיכול להיות לקוח שלנו. קודם כל כי אנחנו בוחרים את מי לטרגט, אבל גם כי אין רשת חברתית שנותנת מענה לכל האוכלוסיות והגילאים.

למשל אם אני מפרסמת עגלת תינוקות, הדרך הכי טובה היא כמובן לטרגט אמהות בגילאים מסויימים בפייסבוק. זה הכי קל, זה הכי נגיש.

אבל, מה עם הסבתא שקונה את העגלה כמתנת לידה? מה עם הבן זוג שרוצה לקרוא ולהעמיק במידע על העגלה שהבת זוג שלו רוצה לקנות? וסלחו לי רגע על הסטראוטיפ הנורא קל, הרי בסוף אפשר להסתכל על כל עסק וכל קהל יעד ולמצוא קהלים נוספים שלא מקבלים מענה או מידע או בכלל נחשפים לקמפיינים שלכם כשאתם מקדמים ברשתות חברתיות. גוגל מאפשרת לנו למעשה לתת מידע לכל מי שרוצה לקבל אותו, בלי שנצטרך (כמעט) לפלח אותו ובלי שנפספס אותם על הדרך.


זה מביא אותי לנקודה הבאה- אנחנו צורכים היום המון מידע, אנחנו מאוד חשדנים ורוצים לבדוק את כל ההמלצות שנתנו לנו על שרותים, מוצרים ובעלי מקצוע. אז נניח כשאני צריכה אינסטלטור, אני כמובן אעשה גוגל על ''אינסטלטור בחולון''. אני כמובן אתייעץ בקבוצות הרלוונטיות בפייסבוק, אבל גם את ההמלצות שאקבל - אבדוק בגוגל. ואם אני לא אבדוק, אז הבן זוג שלי יבדוק.


אז אם אתם וכולם מחפשים מידע בגוגל, לא תרצו לשלוט במידע שמוצג עליכם ברשת האינטרנט? לשלוט על תוצאות החיפוש ולהראות את מה שחשוב לכם להראות - בויזואליות, בתוכן. האם אתם באמת יכולים להרשתות לעצמכם לא להיות שם?


תעשו גוגל עכשיו על עצמכם, על העסק שלכם, כמה אתם מרוצים מהתוצאות?

זה יכול להיות אחרת, יש לכם את היכול להשפיע על מה תמצאו שם, כשמדובר על השם שלכם זה באמת הדבר הכי קל שאפשר לעשות.


בלוג וקידום אורגני בגוגל

יש סוגים שונים של מוצרים ושיווק

לכל עסק, כל מוצר וכל שירות יש תהליך שיווק שהוא רלוונטי לו וללקוחות שלו, לא לכולם מתאים לשווק ברשתות חברתיות. יש שרותים שאנחנו צורכים מעכשיו לעכשיו, עסקים מקומיים לדוגמא, אנחנו נחפש מענה לשאלה בוערת או מענה לצורך מיידי דווקא בגוגל, לא נחכה לתוצאות ותגובות ברשתות החברתיות.


אבל לא רק ברגעים מידיים, לפעמים אנחנו כלקוחות יודעים שאנחנו צריכים (או ממש ממש רוצים) מוצר או שירות כלשהו, לרוב כשמדובר במשהו יקר או משהו שהוא מותרות, אנחנו מתלבטים יותר, בודקים יותר ומחפשים יותר. מוצרים שמחפשים עליהם מידע, מוצרים שנותנים מענה לצורך ישיר, לצורך ברור, חייבים להיות בגוגל, חייבים לעלות במנוע החיפוש. אחרת אתם פשוט תקבלו פחות פניות ויקנו פחות מהמוצר שלכם.


יש שרותים ומוצרים שקהל היעד פחות מכיר אותם וצריך לפרסם אותם יותר ב''דחיפה'' ללקוח ואת זה נכון לעשות ברשתות חברתיות, אבל גם במקרה כזה, כשגרמנו ללקוח להבין שהוא רוצה וצריך את השירות שלנו, אנחנו עדיין רוצים שיהיה גיבוי ועוד מידע באתר האינטרנט, אנחנו רוצים לעזור ללקוח לקבל החלטה לרכוש את השירות או המוצר שלנו.





לפני כל רכישה הלקוח עובר תהליך

חשוב להבין שכל לקוח, בהקשר של כל מוצר עובר תהליך של קבלת החלטה- האם הוא צריך את המוצר, האם יש לו כסף לשלם עליו, יתרונות וחסרונות וכך הלאה. נכון, יש מוצרים שתהליך קבלת ההחלטות שלהם מתבצע מהר מאוד, אפילו בשניות (נסו לעמוד חמש דקות עם ילד רעב בתור לסופר ותראו כמה מהר אתם מקבלים החלטה אם לקנות לו מאפה, לחמניה או סוכריה על מקל). אבל ככל שהמוצר שלנו הוא יותר יקר, יותר מורכב וקבלת ההחלטה בו לוקחת יותר זמן, אנחנו רוצים לפגוש את הלקוח בכל תהליך של קבלת ההחלטה. לכן, חשוב שיהיה לנו מידע ומענה על כל שאלה ובכל רגע נתון, לא משנה מה הוא יחליט, אנחנו צריכים להיות שם מוכנים ונגישים במנוע החיפוש.


קחו לדוגמא לקוח שרוצה לרכוש מתנה לבנו לכבוד יום ההולדת שלוש:

תחילה הוא יחפש: מה קונים במתנה לילד בן 3 ליום הולדת?

אחר כך הוא יחפש ויבדוק את מגוון האופציות שהוא ימצא: לדוגמא לגו, בימבה, בית בובות, מטבח צעצוע.

אחרי שהוא יסגר על מה הוא רוצה לקנות הוא יחפש איפה אפשר לרכוש את המוצר שהוא רוצה, יעשה השוואת מחירים והשוואה של סוגים.


גם עם על חלק מהדברים הוא יבחר להתייעץ ברשתות חברתיות, עדיין על חלק מהשאלות הוא ירצה לקבל מידע דרך מנוע החיפוש.


לקוחות שונים, בין מוצרים שונים יבחרו לחפש מידע בשלב שונה בתהליך קבלת ההחלטה או הרכישה שלהם. שלב אחד לפחות מתוך התהליך הזה (ולרוב הרבה יותר) יעבור במנוע החיפוש, ואנחנו רוצים להיות שם כדי לתת לו מידע, לגרום לו להיות מודע למותג או המוצר שלנו באותו הקשר ואולי אף לעודד אותו לרכישה בדרכים כאלה או אחרות.


אז איך עושים את כל הדבר הזה?

קידום אורגני בגוגל הוא תהליך של עבודה ושיפור האתר כדי שהוא יתאים לתנאי הקידום של גוגל. שיפור האתר כולל: איך דפי האתר בנויים, חווית המשתמש באתר, התוכן של האתר, שימוש בביטויי מפתח, התנועה לאתר, בתוך האתר ומהאתר החוצה, התחרות בתחום הספציפי, רלוונטיות התוכן וכך הלאה.

זה תהליך, אבל הוא לא מורכב, צריך רק להבין אותו, להכין תכנית עבודה הדרגתית לשיפור ויעול ולהתחיל לעבוד על הקידום.


אם אתם רוצים לקרוא ולהתעדכן עוד על התחום, אתם יותר ממוזמנים להירשם לקבלת עדכונים מהבלוג ממש כאן.


439 צפיות0 תגובות

Comments


קטגוריות:

bottom of page